Fyra dagar och tre nätter i Marrakech

Jag har varit fyra dagar och tre nätter i Marrakech, en stad som sprakar av färger, tillsammans med min äldsta son Johan.

Efter tre år med en Nikon D200 som är en bra kamera så upplevde jag den totala friheten med en Nikon D700, en kamera där jag inte behöver stativ för att kunna fotografera sena kvällar och nätter.

Medinan den gamla delen av staden är magisk med sina labyrintiska trånga gränder och medeltida byggnader är ett paradis för den som gillar att fotografera.

Mitt i hjärtat av Medinan ligger torget Djemaa el-Fna, torget som aldrig sover, på dagarna är det en gigantisk torgmarknad med ormtjusare, akrobater, vattenbärare och tusentals människor.

På kvällarna förvandlas torget till en cirkus med ett hundratal restauranger och flera tusen besökare. Röken från köken ligger tät över torget

 

Det är i det närmaste omöjligt att inte handla i Marrakech, staden har många tusen butiker där färger och dofter är överväldigande. Textilfärgning i Soukerna är en upplevelse.

Parc Majorelle som ägts av Yves Saint Laurent är med sina färger värd ett besök.

Arkitekturen i den tusenåriga staden få mig att tappa andan, man funderar hur långr vi har kommit på 1000 år, varför kunde de när inte vi kan?

Marrakech en stad där nytt och gammalt möts

Damer på torget

Inlagt 2012-04-15 20:23 | Läst 4625 ggr. | Permalink
Mycket vackra bilder!
//Ewa
Svar från Turbo56 2012-04-16 18:40
Tack.
Man kan fotografera precis hur mycket som helst, miljöerna är nästan magiska. Det enda svåra är att fotografera människor eftersom de inte gillar det. Damerna tog jag med kameran på mitt ena knä.
Kan inte utan att hålla med Claes.
Du har verkligen lyckats variera dig när det gäller miljöer och människor.
Bilden från lampaffären är väldigt vacker med alla sina färger och sitt ljus!
Visst får man lust att åka dit med sin kamera!
Svar från Turbo56 2012-04-16 18:54
Tack för dina kommentarer.
Jag kommer själv att åka dit igen, det finns så mycket kvar att fotografera.
Man behöver bara en kamera som ger möjlighet att fotografera med högt iso-tal så att man inte behöver blixt eller stativ.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver